شبهه وهابیت درباره عصمت امیرالمومنین درنهج البلاغه
حضرت علی در نهج البلاغه اعتراف به عدم عصمت خود می کند پس چرا شما ادعای عصمت او را می کنید ؟
فَلَا تَكُفُّوا عَنْ مَقَالَةٍ بِحَقٍّ أَوْ مَشُورَةٍ بِعَدْلٍ فَإِنِّي لَسْتُ فِي نَفْسِي بِفَوْقِ أَنْ أُخْطِئَ وَلَا آمَنُ ذَلِكَ مِنْ فِعْلِي ...
برای پاسخ به شبهه فوق ابتدا باید اصل و تمام فرمایش امام را ذکر نمود ،اميرمؤمنان عليه السلام در خطبه 216 نهج البلاغه مىفرمايد:
فَلَا تَكُفُّوا عَنْ مَقَالَةٍ بِحَقٍّ أَوْ مَشُورَةٍ بِعَدْلٍ فَإِنِّي لَسْتُ فِي نَفْسِي بِفَوْقِ أَنْ أُخْطِئَ وَلَا آمَنُ ذَلِكَ مِنْ فِعْلِي إِلَّا أَنْ يَكْفِيَ اللَّهُ مِنْ نَفْسِي مَا هُوَ أَمْلَكُ بِهِ مِنِّي.
پس، از گفتن حق، از مشورت در عدالت خوددارى نكنيد، زيرا خود را برتر از آن كه اشتباه كنم و از آن ايمن باشم نمىدانم، مگر آن كه خداوند( كسيكه به من از خودم مالك تر است) مرا حفظ فرمايد.
اين گفته اميرمؤمنان عليه السلام دقيقا بر طبق همان تعريفى است كه شيعه از عصمت دارد؛ يعنى معصوم قدرت بر انجام گناه را دارد؛ اما لطف خداوند هميشه شامل حال آنها است و به توفيق الهي ست که آنها به مقام عصمت رسیده اند. آنها را از گناه و خطا باز مىدارد ؛ پس امام عليه السلام در اين خطبه، در عین اینکه خود را معصوم دانسته ، سر منشأ اين عصمت را نيز لطف خداوند دانسته است .
اما نقل کننده شبهه عبارت « إِلَّا أَنْ يَكْفِيَ اللَّهُ مِنْ نَفْسِي مَا هُوَ أَمْلَكُ بِهِ مِنِّي» را نقل نمی کند !
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
آخرین مطالب سایت

نقد و بررسی معجزه ادعایی احمد بصری
احمد اسماعیل بصری مدعی یمانی و امامت و نبوت از جمله کسانی است که خود و پیروانش سعی بر آن دارند که معجزه را طریقی برای معرفت حجج الهی ندانند. حال اینکه اولین نفری که ادعا کرد امامتش با معجزه ثابت می شود خود احمد بصری می باشدکه مدعی آوردن معجزه شد. که در این مقاله ما به نقد و بررسی این معجزه خنده دار و ادعایی وی میپردازیم.